Sposób przygotowania:
Naleśniki z dżemem
Z mąki , mleka , jajek zrobić ciasto na naleśniki - najlepiej mikserem . Dodać szczyptę soli i zostawić na 15 minut .Wlać 3 łyżki oleju i dobrze rozmieszać . Ciasto powinno być jak gęsta śmietana .Jak jest za gęste to dodać trochę mleka , a jak za luźne to mąki .
Patelnię rozgrzać mocno i posmarować olejem ( ja robię to pędzelkiem kuchennym ). Wlewać ciasto - na średnią patelnię trzeba ok. 1/2 zwykłej łyżki wazowej . Smażyć aż ciasto sie zetnie . Przewrócić łopatką na drugą stronę . Dosmażyć .
Patelnię rozgrzać mocno i posmarować olejem ( ja robię to pędzelkiem kuchennym ). Wlewać ciasto - na średnią patelnię trzeba ok. 1/2 zwykłej łyżki wazowej . Smażyć aż ciasto sie zetnie . Przewrócić łopatką na drugą stronę . Dosmażyć .