Sposób przygotowania:
naleśniki z dżemem i bitą śmietaną
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy proszek do peiczenia,, cukier waniliowy, łyżkę oleju , 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki wody gazowanej ( pozwoli ona na to by naleśniki były pulchne ) , jajo i razem wszystko mieszamy - na początku łyżką. Lecz później aby dokładnie wymieszać ze sobą składniki ze sobą i żeby nie było grudek najlepiej wymieszać mikserem. Na patelnie dajemy jedną łyżeczkę oleju. Rozgrzewamy. I smażymy nasze naleśniki z dwóch stron. Gdy już wszystkie naleśniki usmażymy ubijamy bitą śmietanę. Przyrządzamy śnieżkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, która znajduje się na tyle . Wkładamy ją do lodówki. Naleśniki smarujemy dżemem ( najlepiej jakiś kwaśny - porzeczkowy, wiśniowy... ) Zawijamy w rulonik. Na naleśniki wykładamy po 1-2 łyżce śmietany - zależy kto ile lubi :) Smacznego