mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Naleśniki z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo prosty, a zarazem smaczny deserek

Naleśniki z jabłkami

Składniki:

Naleśniki z jabłkami

 

  • 8 naleśników
  • 1 kg jabłek
  • 1/3 szkl. cukru
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1/2 szkl. wody

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z jabłkami
Najpierw przygotowuję jabłkowe nadzienie:
Jabłka myję i obieram ze skórki, usuwam gniazda nasienne, kroję jabłka na mniejsze kawałki, przekładam do rondla z cukrem, cukrem waniliowym i wodą.
Gotuję w rondlu, aż jabłka zamienią się w mus. Doprawiam do smaku cynamonem.
Powstałym jabłkowym musem smaruję naleśniki i zawijam je w rulony. Od razu podaję z kleksem bitej śmietany lub same bez niczego.