Sposób przygotowania:
Naleśniki z jabłkami
Najpierw przygotowuję jabłkowe nadzienie:
Jabłka myję i obieram ze skórki, usuwam gniazda nasienne, kroję jabłka na mniejsze kawałki, przekładam do rondla z cukrem, cukrem waniliowym i wodą.
Gotuję w rondlu, aż jabłka zamienią się w mus. Doprawiam do smaku cynamonem.
Powstałym jabłkowym musem smaruję naleśniki i zawijam je w rulony. Od razu podaję z kleksem bitej śmietany lub same bez niczego.
Jabłka myję i obieram ze skórki, usuwam gniazda nasienne, kroję jabłka na mniejsze kawałki, przekładam do rondla z cukrem, cukrem waniliowym i wodą.
Gotuję w rondlu, aż jabłka zamienią się w mus. Doprawiam do smaku cynamonem.
Powstałym jabłkowym musem smaruję naleśniki i zawijam je w rulony. Od razu podaję z kleksem bitej śmietany lub same bez niczego.