alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Naleśniki z jabłkami w budyniu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naleśniki z jabłkami w budyniu to mój kulinarny eksperyment. Wyszły bardzo smaczne. Na ciepło i na zimno.

Naleśniki z jabłkami w budyniu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z jabłkami w budyniu

Ciasto naleśnikowe

Nadzienie

  • 5 dużych jabłek
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Naleśniki z jabłkami w budyniu
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki.

Jabłka obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Wsypać cukier, podlać wodą (ok 1/3 szkl). Dusić, aż jabłka będą miękkie.

Budyń rozrobić w szklance zimnej wody, wlać do jabłek, zagotować mieszając.

Naleśniki nadziewać budyniem jabłkowym, zwinąć. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Smacznego
Naleśniki z jabłkami w budyniu
Pokrojone w kostkę jabłka dusimy z cukrem waniliowym
Naleśniki z jabłkami w budyniu
Do podduszonych jabłek wlewamy przerobiony budyń
Naleśniki z jabłkami w budyniu
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe
Naleśniki z jabłkami w budyniu
Usmażone naleśniki smarować przygotowanym nadzieniem