Sposób przygotowania:
Naleśniki z jabłkami w budyniu
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki.
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Wsypać cukier, podlać wodą (ok 1/3 szkl). Dusić, aż jabłka będą miękkie.
Budyń rozrobić w szklance zimnej wody, wlać do jabłek, zagotować mieszając.
Naleśniki nadziewać budyniem jabłkowym, zwinąć. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Wsypać cukier, podlać wodą (ok 1/3 szkl). Dusić, aż jabłka będą miękkie.
Budyń rozrobić w szklance zimnej wody, wlać do jabłek, zagotować mieszając.
Naleśniki nadziewać budyniem jabłkowym, zwinąć. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego
pyszalka
ziutula