Sposób przygotowania:
Naleśniki z jabłkami w budyniu
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki.
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Wsypać cukier, podlać wodą (ok 1/3 szkl). Dusić, aż jabłka będą miękkie.
Budyń rozrobić w szklance zimnej wody, wlać do jabłek, zagotować mieszając.
Naleśniki nadziewać budyniem jabłkowym, zwinąć. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Wsypać cukier, podlać wodą (ok 1/3 szkl). Dusić, aż jabłka będą miękkie.
Budyń rozrobić w szklance zimnej wody, wlać do jabłek, zagotować mieszając.
Naleśniki nadziewać budyniem jabłkowym, zwinąć. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego
![Naleśniki z jabłkami w budyniu Naleśniki z jabłkami w budyniu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-z-jablkami-w-budyniu-527094.jpg)
![Naleśniki z jabłkami w budyniu Naleśniki z jabłkami w budyniu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-z-jablkami-w-budyniu-527097.jpg)
![Naleśniki z jabłkami w budyniu Naleśniki z jabłkami w budyniu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-z-jablkami-w-budyniu-527102.jpg)
![Naleśniki z jabłkami w budyniu Naleśniki z jabłkami w budyniu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-z-jablkami-w-budyniu-527105.jpg)
pyszalka
ziutula