Sposób przygotowania:
Naleśniki z prażonymi jabłkami i twarogiem
Składniki temperatura pokojowa= do pojemnika dodać mąkę, cukier, sól, wbić jajka, wlać mleko, wodę gazowaną, olej i wszystko mikserem utrzeć na dość lejące ciasto, jeśli trzeba to dosypać mąki lub dolać mleko, odstawić na 1 godzinę na blat kuchenny, przykryć talerzem.
Jabłka obrane ze skórki pokroić na kawałeczki do garnka. Wlać 1,2 szklanki wody, wsypać cukier i gotować mieszając do odparowania wody, wystudzić.
Do zimnych jabłek dodać twaróg śmietankowy, cukier wanilinowy i łyżką połączyć składniki.
Na rozgrzanej patelni naleśnikarce 22 cm smażyć z każdej strony złociste naleśniki, odkładać na talerz.
Każdy naleśnik posmarować farszem, naleśnik złożyć na pół i zwiną w rulon, posypać pudrem cukrem przed podaniem.
Jabłka obrane ze skórki pokroić na kawałeczki do garnka. Wlać 1,2 szklanki wody, wsypać cukier i gotować mieszając do odparowania wody, wystudzić.
Do zimnych jabłek dodać twaróg śmietankowy, cukier wanilinowy i łyżką połączyć składniki.
Na rozgrzanej patelni naleśnikarce 22 cm smażyć z każdej strony złociste naleśniki, odkładać na talerz.
Każdy naleśnik posmarować farszem, naleśnik złożyć na pół i zwiną w rulon, posypać pudrem cukrem przed podaniem.