Sposób przygotowania:
Naleśniki z jabłkami i rodzynkami
Do jajek dodać mleko, wodę, mąkę wymieszaną z budyniem, aromat oraz szczyptę soli i cukru. Z przygotowanego ciasta wysmażyć naleśniki (10 sztuk). Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Ja kroję w większe kawałki, aby podczas konsumowania jabłka były zdecydowanie wyczuwalne.Skropić sokiem z cytryny. Rozgrzać masło i smażyć jabłka aż zmiękną. Na kilka minut przed końcem smażenia dodać ok.130 g cukru i rodzynki. Odstawić nadzienie do ostygnięcia. Nakładać farsz na naleśniki i składać w trójkąty.Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać reszta cukru i posypać startą cytryną, Zapiekać kilka minut w temperaturze ok.180°C. Można również podsmażyć na masełku.