Sposób przygotowania:
Naleśniki z jagodowo – malinową kaszą manną
Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie mieszamy ze sobą. Smażymy na rozgrzanej patelni nalewając po jednej nalewce.
W garnku podgrzewamy owoce (muszą puścić sok). Odcedzamy przez sitko. W drugim garnku do wrzenia doprowadzamy mleko z cukrem. Dolewamy powstały z owoców sok. Dosypujemy kaszę manną i energicznie mieszamy do powstania gładkiej jednolitej gęstej masy. Dokładamy połowę owoców i mieszamy.
Kaszą manną smarujemy naleśniki, zwijamy w rulon. Układamy na talerzu, dekorujemy resztą owoców.
W garnku podgrzewamy owoce (muszą puścić sok). Odcedzamy przez sitko. W drugim garnku do wrzenia doprowadzamy mleko z cukrem. Dolewamy powstały z owoców sok. Dosypujemy kaszę manną i energicznie mieszamy do powstania gładkiej jednolitej gęstej masy. Dokładamy połowę owoców i mieszamy.
Kaszą manną smarujemy naleśniki, zwijamy w rulon. Układamy na talerzu, dekorujemy resztą owoców.