Sposób przygotowania:
Naleśniki z jogurtem greckim i borówkami
1. Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować i odstawić na 20 minut, aby ciasto "odpoczęło".
2. Jogurt odsączyć na sitku, przelać do miski. Dodać umyte i osuszone na papierowym ręczniku borówki, delikatnie całość wymieszać z cukrem pudrem.
3. Na patelni rozgrzać kroplę oleju. Wylać pół łyżki wazowej ciasta, rozprowadzić i smażyć naleśnik po około minucie z każdej strony. Pozostałe naleśniki przygotować tak samo, nie wylewając już tłuszczu na patelnię. Gotowe naleśniki posmarować jogurtem z borówkami, zawijać i podawać. Smacznego!
2. Jogurt odsączyć na sitku, przelać do miski. Dodać umyte i osuszone na papierowym ręczniku borówki, delikatnie całość wymieszać z cukrem pudrem.
3. Na patelni rozgrzać kroplę oleju. Wylać pół łyżki wazowej ciasta, rozprowadzić i smażyć naleśnik po około minucie z każdej strony. Pozostałe naleśniki przygotować tak samo, nie wylewając już tłuszczu na patelnię. Gotowe naleśniki posmarować jogurtem z borówkami, zawijać i podawać. Smacznego!