celi1

celi1

Szef Kuchni
[Przepisów: 88]

Naleśniki z mięsem i warzywami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na podwieczorek lub na danie obiadowe.

Naleśniki z mięsem i warzywami.

Składniki:

Naleśniki z mięsem i warzywami.

 

  • Na farsz:
  • 250 g mięsa mielonego
  • 2 pomidory
  • pół papryki
  • 200 g warzyw mrożonych do zupy (marchewka, por,itp.)
  • szklanka soku pomidorowego
  • łyżeczka wegety
  • pieprz,sól,majeranek

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mięsem i warzywami.
Pieczemy naleśniki wedłu własnego przepisu lub mój też zamieściłam.
Mięso mielone przysmażamy na patelni na wodzie i margarynie lekko przyprawiając solą i pieprzem.
Pomidory bez skórki kroimy i wrzucamy do rondla i dodajemy warzywa. Jeśli nie mamy takich mrożonych to można je zastąpić zwykłymi ( 2 marchewki, 1 por, troszkę kalafiru, brokuł itp.). Gotujemy warzywa około 15 minut z sokiem pomidorowym, następnie dodajemy mięso z patelni, wegetę i kroimy w drobną kostkę paprykę i przyprawiamy do smaku. Nakładamy na naleśniki w ilości według własnego uznania i podajemy z sosem serowym ( też jest przepis w moich). Można również nałożyć farsz na naleśniki, polać sosem lub słodką śmietaną 12% i zapiec w naczyniu ok 10 min 200 stopni.

Tagi:

mięso zupa