Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem i warzywami.
Pieczemy naleśniki wedłu własnego przepisu lub mój też zamieściłam.
Mięso mielone przysmażamy na patelni na wodzie i margarynie lekko przyprawiając solą i pieprzem.
Pomidory bez skórki kroimy i wrzucamy do rondla i dodajemy warzywa. Jeśli nie mamy takich mrożonych to można je zastąpić zwykłymi ( 2 marchewki, 1 por, troszkę kalafiru, brokuł itp.). Gotujemy warzywa około 15 minut z sokiem pomidorowym, następnie dodajemy mięso z patelni, wegetę i kroimy w drobną kostkę paprykę i przyprawiamy do smaku. Nakładamy na naleśniki w ilości według własnego uznania i podajemy z sosem serowym ( też jest przepis w moich). Można również nałożyć farsz na naleśniki, polać sosem lub słodką śmietaną 12% i zapiec w naczyniu ok 10 min 200 stopni.
Mięso mielone przysmażamy na patelni na wodzie i margarynie lekko przyprawiając solą i pieprzem.
Pomidory bez skórki kroimy i wrzucamy do rondla i dodajemy warzywa. Jeśli nie mamy takich mrożonych to można je zastąpić zwykłymi ( 2 marchewki, 1 por, troszkę kalafiru, brokuł itp.). Gotujemy warzywa około 15 minut z sokiem pomidorowym, następnie dodajemy mięso z patelni, wegetę i kroimy w drobną kostkę paprykę i przyprawiamy do smaku. Nakładamy na naleśniki w ilości według własnego uznania i podajemy z sosem serowym ( też jest przepis w moich). Można również nałożyć farsz na naleśniki, polać sosem lub słodką śmietaną 12% i zapiec w naczyniu ok 10 min 200 stopni.