Sposób przygotowania:
Koperkowe naleśniki z wczesną kapustą
CIASTO: Koperek siekamy. Mleko wlewamy do miski. Dodajemy do niego pozostałe składniki ciasta (poza koperkiem) i dokładnie miksujemy. Do gotowe ciasto dodajemy przygotowany koperek i ponownie, krótko miksujemy. Z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki wylewając ciasto porcjami na rozgrzaną patelnię. Na upieczone naleśniki wykładamy przygotowane wcześniej nadzienie. Zwijamy w rulon). Naleśniki podajemy polane przysmażonym boczkiem. FARSZ: Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Do zrumienionej dodajemy poszatkowaną kapustę. Całość podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i dusimy do miękkości. Gotową przyprawiamy do smaku. Jeśli woda nie odparowała kapustę odciskamy. Dodajemy do niej ser i mieszamy. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Tak przygotowanym nadzieniem smarujemy naleśniki i rolujemy. Boczek kroimy w kostkę i przysmażamy. Gotowym polewamy przygotowane naleśniki. Podajemy.