Sposób przygotowania:
Naleśniki ze szpinakiem
Z mleka, wody, 1 jajka, 1,5 szklanki mąki, proszku do pieczenia, szczypty soli, odrobiny oleju i sporej dawki granulowanego czosnku przygotować ciasto naleśnikowe mieszając wszystkie produkty razem w misce za pomocą trzepaczki. Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Gdy naleśniki będą już usmażone przygotować farsz do naleśników ze szpinaku. Rozmrożony szpinak przełożyć na patelnię z rozpuszczonym masłem. Podsmażać szpinak na niedużym płomieniu od czasu do czasu mieszając, a podczas podsmażania dodać do niego 2 jajka oraz 1 łyżkę mąki, a także drobno posiekane ząbki czosnku. Wszystkie składniki dodane do szpinaku dokładnie wymieszać ze szpinakiem i dalej całość podsmażać jeszcze przez chwilę. Na sam koniec doprawić szpinak na patelni solą i pieprzem do smaku. Szpinak z patelni przełożyć do miski i odstawić go na moment do przestygnięcia. Do ostygniętego szpinaku dodać serek czosnkowy (taki do smarowania pieczywa, twarogowy, o gładkiej konsystencji). Wymieszać dodany serek ze szpinakiem. Smarować usmażone naleśniki farszem z wymieszanego z serkiem czosnkowym szpinaku i składać naleśniki w rożek. Naleśniki świetnie smakują na zimno, jak i po podgrzaniu ich w kuchence mikrofalowej, czy po odsmażeniu na patelni.