Sposób przygotowania:
Naleśniki pod pierzynką
Do miski wsyp mąkę, dodaj jajka i pozostałe produkty, zmiksuj ciasto. Smaż na rozgrzanym tłuszczu cienkie naleśniki z obu stron na rumiano.
Masa serowa: Ser przecisnąć przez praskę lub rozgnieść widelcem, dodać resztę składników, dobrze wymieszać. Smarować naleśniki masą, zwijać w rulony. Tortownicę o wymiarach 27 cm, wysmarować tłuszczem, układać naleśniki w spiralę.
Zalewa: Wybić jajka do miski, dodać cukier, dobrze ubić. Następnie dodać śmietanę, wymieszać. Zalewą zalać naleśniki, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez ok.30 minut.
Podawać gorące. Smacznego !
Masa serowa: Ser przecisnąć przez praskę lub rozgnieść widelcem, dodać resztę składników, dobrze wymieszać. Smarować naleśniki masą, zwijać w rulony. Tortownicę o wymiarach 27 cm, wysmarować tłuszczem, układać naleśniki w spiralę.
Zalewa: Wybić jajka do miski, dodać cukier, dobrze ubić. Następnie dodać śmietanę, wymieszać. Zalewą zalać naleśniki, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez ok.30 minut.
Podawać gorące. Smacznego !