WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Naleśniki z musem jabłkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne naleśniki waniliowo - śmietankowe zwinięte z musem jabłkowym w rogaliki. Podane oprószone cukrem pudrem.

Naleśniki z musem jabłkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z musem jabłkowym

 

  • 1 jajko
  • 0,5szkl. mąki pszennej tortowej
  • 1 szkl. mleka
  • 1 mały cukier waniliowy
  • kilka kropel aromatu śmietankowego do ciast
  • szczypta proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
  • ok. 3/4 szkl. musu jabłkowego

Sposób przygotowania:

Naleśniki z musem jabłkowym

ETAP 1:

Mąkę pszenną tortową wsypać do miski. Wbić jedno jajko i wlać mleko. Dodać proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz kilka kropel aromatu śmietankowego.

Wszystko zmiksować na jednolite ciasto bez grudek. Na patelni rozgrzać ok. 1 łyżeczkę oleju i nalać porcję ciasta.

Rozlać równo po patelni i smażyć z każdej strony na złoty kolor. Zdejmować na talerz.

Usmażone naleśniki smarować musem jabłkowym niezbyt grubo żeby nie wypływał i zwijać w rogaliki.

Najpierw zawijać górne brzegi naleśnika tworząc szpic a następnie od dołu zwijać w rulon. Naleśniki odkładać na talerz.

Podawać oprószone cukrem pudrem.

Naleśniki z musem jabłkowym
Kilka naleśników zwiniętych z musem jabłkowym
Naleśniki z musem jabłkowym
zwijanie należy rozpocząć od zawinięcia do środka górnych brzegów naleśnika
Naleśniki z musem jabłkowym
Naleśnik cienko posmarowany musem jabłkowym
Naleśniki z musem jabłkowym
usmażone naleśniki wyłożone jeden na drugi na talerzyk.