Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem i musem jabłkowym
Najpierw należy wykonać ciasto na naleśniki. Jajka miksujemy z mlekiem, solą, następnie powoli dodajemy mąkę nieustannie miksując.
Kiedy masa stanie się jednolita dodajemy wody, ponownie miksujemy. Odstawiamy ciasto do lodówki na pół godziny. Przygotowujemy nadzienie do naleśników- ser rozdrabniamy widelcem z odrobiną śmietany i 2 łyżkami cukru.
Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w małe kawałki. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy kawałki jabłek. Doprawiamy cynamonem i ewentualnie odrobiną cukru, jeżeli jabłka nie były zbyt słodkie.
Na rozgrzanej patelni na oleju smażymy naleśniki. Gotowe smarujemy serem, składamy i polewamy musem z jabłek. Smacznego!
Kiedy masa stanie się jednolita dodajemy wody, ponownie miksujemy. Odstawiamy ciasto do lodówki na pół godziny. Przygotowujemy nadzienie do naleśników- ser rozdrabniamy widelcem z odrobiną śmietany i 2 łyżkami cukru.
Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w małe kawałki. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy kawałki jabłek. Doprawiamy cynamonem i ewentualnie odrobiną cukru, jeżeli jabłka nie były zbyt słodkie.
Na rozgrzanej patelni na oleju smażymy naleśniki. Gotowe smarujemy serem, składamy i polewamy musem z jabłek. Smacznego!