kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 367]

Naleśniki z musem rabarbarowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na naleśniki z domowym musem rabarbarowym. Do tego śmietanka z cukrem waniliowym i mamy pyszny obiad lub deserek.

Naleśniki z musem rabarbarowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z musem rabarbarowym

Ciasto naleśnikowe

  • 200 mililitra mleka
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju
  • olej do smażenia

Na mus

Resztą składników

  • 200 mililitrów śmietanki 30%
  • 1 cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Naleśniki z musem rabarbarowym
Rabarbar myjemy i zdejmujemy skórkę, myjemy i kroimy. Do małego garnka wlewamy trochę wody na dno i wkładamy rabarbar, dosypujemy cukier i gotujemy mus cały czas mieszamy.

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wkładamy do miski i miksujemy.

Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym.

Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki. 

Na naleśniku kładziemy łyżkę ubitej śmietany i łyżkę musu, zwijamy.

Naleśniki przekładamy na talerz.
Naleśniki z musem rabarbarowym
Pokrojony rabarbar wkładamy do garnka i gotujemy
Naleśniki z musem rabarbarowym
Miksujemy składniki na ciasto naleśnikowe
Naleśniki z musem rabarbarowym
Smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju i przekładamy na talerz
Naleśniki z musem rabarbarowym
Na naleśniki kładziemy nadzienie i zwijamy