pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Naleśniki z nadzieniem twarogowo-dżemowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

farszem jest dżem wymieszany z twarogiem

Naleśniki z nadzieniem twarogowo-dżemowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Naleśniki z nadzieniem twarogowo-dżemowy

 

  • 170 g twaróg,
  • 5 łyżek śmietana 18 proc,
  • 2 łyżki dżem truskawkowy,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 4 łyżeczki cukier

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z nadzieniem twarogowo-dżemowy
Naleśniki robimy wg przepisu: Ciasto naleśnikowe i naleśniki. Twaróg rozdrabniamy widelcem i dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy z cukrami na jednolitą masę. Dodajemy dżem truskawkowy i ponownie dokładnie mieszamy. Usmażone naleśniki smarujemy tak przygotowanym nadzieniem i zwijamy w rulonik.
Naleśniki z nadzieniem twarogowo-dżemowy
NAdzienie