Sposób przygotowania:
Naleśniki z owocami i orzechami
Z mąki, mleka, wody mineralnej, jajka, oleju i szczypty soli przygotowujemy ciasto - powyższe składniki umieszczamy w miseczce i miksujemy. Ciasto odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut. W tym czasie przygotowujemy dodatki. Orzechy siekamy, ale nie za drobno, banany obieramy i kroimy w plastry, nektarynki kroimy w kostkę.
Na suchą, rozgrzaną patelnię porcjami wylewamy ciasto, smażymy naleśniki z obu stron.
Usmażone naleśniki smarujemy jogurtem (jeżeli owoce są mało słodkie, jogurt można posłodzić), ścieramy na nie czekoladę, wykładamy owoce i orzechy. Zwijamy. Wierzch naleśników smarujemy jogurtem, posypujemy startą czekoladą, polewamy sosem czekoladowym.
Na suchą, rozgrzaną patelnię porcjami wylewamy ciasto, smażymy naleśniki z obu stron.
Usmażone naleśniki smarujemy jogurtem (jeżeli owoce są mało słodkie, jogurt można posłodzić), ścieramy na nie czekoladę, wykładamy owoce i orzechy. Zwijamy. Wierzch naleśników smarujemy jogurtem, posypujemy startą czekoladą, polewamy sosem czekoladowym.