Sposób przygotowania:
Wiosenne naleśniki z owocami i miodem z mniszkaETAP 1:
![Wiosenne naleśniki z owocami i miodem z mniszka Wiosenne naleśniki z owocami i miodem z mniszka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wiosenne-nalesniki-z-owocami-i-miodem-z-mniszka-410550.jpg)
Do miski wbić jajka, wsypać cukier i zmiksować na gładką puszystą masę, wlać mleko, dodać przesiane przez sitko mąki oraz szczyptę soli, rozpuszczone masło i zmiksować ciasto.
Odstawić na godzinę aby odpoczęło.
ETAP 2:
![Wiosenne naleśniki z owocami i miodem z mniszka Wiosenne naleśniki z owocami i miodem z mniszka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wiosenne-nalesniki-z-owocami-i-miodem-z-mniszka-410551.jpg)
Po tym czasie smażyć partiami naleśniki na niewielkiej ilości oleju na rozgrzanej patelni.
ETAP 3:
![Wiosenne naleśniki z owocami i miodem z mniszka Wiosenne naleśniki z owocami i miodem z mniszka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wiosenne-nalesniki-z-owocami-i-miodem-z-mniszka-410552.jpg)
Nadzienie:
Twarożek ze śmietanką utrzeć z cukrem, wymieszać z miseczka ulubionych owoców, nakładać nadzienie na usmażone naleśniki zwijać w kopert, układać na talerzu, udekorować melisą i polać miodem z mniszka. Podawać od razu.
Smacznego!