Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem, owocami i konfiturą z porzeczki
Do miski przesiać mąkę ze szczyptą soli, dodać jajka, mleko, wodę gazowaną oraz cukier waniliowy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na gładką jednolitą masę.
Patelnie do smażenia naleśników dobrze rozgrzać, wysmarować lekko oliwą, nakładać ciasto naleśnikowe i smażyć nie za grube naleśniki.
Na każdym naleśniku rozprowadzić twarożek, na twarożek rozsmarować konfiturę porzeczkową, następnie rozłożyć pokrojone owoce i zwinąć w rulon.
Naleśniki nakładać na talerz po dwa i polać jeszcze konfiturą porzeczkową.
Udekorować listkami mięty.
Patelnie do smażenia naleśników dobrze rozgrzać, wysmarować lekko oliwą, nakładać ciasto naleśnikowe i smażyć nie za grube naleśniki.
Na każdym naleśniku rozprowadzić twarożek, na twarożek rozsmarować konfiturę porzeczkową, następnie rozłożyć pokrojone owoce i zwinąć w rulon.
Naleśniki nakładać na talerz po dwa i polać jeszcze konfiturą porzeczkową.
Udekorować listkami mięty.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)
gosia56
BozenaMatuszczyk
Tak, Dziękuję ;)