Sposób przygotowania:
Naleśniki z pastą z bobu
Pasta z bobu;
Bób dokładnie płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy.
Po ugotowaniu obieramy ze skórki.
Bób przekładamy do miski i miksujemy blenderem na jednolitą masę razem z oliwą.
Dodajemy szatkowany koperek, soku z cytryny, a do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Mieszamy dodając 3 łyżki masła i ponownie dokładnie mieszamy.
Ciasto naleśnikowe;
Jajka rozbełtać, połączyć z mlekiem i wodą, zmiksować.
Miksując dodawać mąkę, sól, kefir, cukier oraz olej.
Dokładnie wymieszać .
Usmażyć cienkie naleśniki.
Każdy naleśnik posmarować pastą z bobu.
Zwinąć w rulon i ponownie jeszcze chwile podsmażyć z każdej strony.
Podawać gorące.
Bób dokładnie płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy.
Po ugotowaniu obieramy ze skórki.
Bób przekładamy do miski i miksujemy blenderem na jednolitą masę razem z oliwą.
Dodajemy szatkowany koperek, soku z cytryny, a do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Mieszamy dodając 3 łyżki masła i ponownie dokładnie mieszamy.
Ciasto naleśnikowe;
Jajka rozbełtać, połączyć z mlekiem i wodą, zmiksować.
Miksując dodawać mąkę, sól, kefir, cukier oraz olej.
Dokładnie wymieszać .
Usmażyć cienkie naleśniki.
Każdy naleśnik posmarować pastą z bobu.
Zwinąć w rulon i ponownie jeszcze chwile podsmażyć z każdej strony.
Podawać gorące.
gusia1000