BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Szpinak w naleśnikach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam naleśniki z pysznym farszem ze szpinaku i suszonych pomidorków. Naleśniki są bardzo smaczne i sycące.

Szpinak w naleśnikach

Składniki:

Szpinak w naleśnikach

 

 

 

  • dodatkowo ;
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Szpinak w naleśnikach
Ciasto na naleśniki;

Z mąki, jajek, wody gazowanej, mleka oraz odrobiny soli przygotować ciasto na naleśniki.

Oczyszczony, opłukany szpinak włożyć na rozgrzane masło i smażyć do miekkości. Dodać czosnek przeciśniemy przez praskę , śmietanę,oraz pokrojone w paski suszone pomidory. Doprawić do smaku pieprzem solą oraz gałką muszkatołową.

Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki, posmarować je twarożkiem.

Nałożyć farsz, zwinąć w rulon i ponownie podsmażyć na gorącym oleju z jednej i z drugiej strony.