Sposób przygotowania:
Szpinak w naleśnikach
Ciasto na naleśniki;
Z mąki, jajek, wody gazowanej, mleka oraz odrobiny soli przygotować ciasto na naleśniki.
Oczyszczony, opłukany szpinak włożyć na rozgrzane masło i smażyć do miekkości. Dodać czosnek przeciśniemy przez praskę , śmietanę,oraz pokrojone w paski suszone pomidory. Doprawić do smaku pieprzem solą oraz gałką muszkatołową.
Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki, posmarować je twarożkiem.
Nałożyć farsz, zwinąć w rulon i ponownie podsmażyć na gorącym oleju z jednej i z drugiej strony.
Z mąki, jajek, wody gazowanej, mleka oraz odrobiny soli przygotować ciasto na naleśniki.
Oczyszczony, opłukany szpinak włożyć na rozgrzane masło i smażyć do miekkości. Dodać czosnek przeciśniemy przez praskę , śmietanę,oraz pokrojone w paski suszone pomidory. Doprawić do smaku pieprzem solą oraz gałką muszkatołową.
Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki, posmarować je twarożkiem.
Nałożyć farsz, zwinąć w rulon i ponownie podsmażyć na gorącym oleju z jednej i z drugiej strony.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Bardzo dziekuje;)