Sposób przygotowania:
Naleśniki z porem i figami
• z mąki, wody, mleka, szczypty kurkumy i soli robimy ciasto na naleśniki, smażymy,
• pory kroimy w dość duże krążki, figi na ćwiartki, szynkę w paski,
• na patelni podsmażamy szynkę, dodajemy pory, figi i śmietanę, przyprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i chwilę dusimy,
• wsypujemy ryż i posiekany szczypior, chwilę podgrzewamy mieszając,
• na talerz wykładamy naleśnik, nakładamy porcję farszu i składamy naleśnik na pół
• pory kroimy w dość duże krążki, figi na ćwiartki, szynkę w paski,
• na patelni podsmażamy szynkę, dodajemy pory, figi i śmietanę, przyprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i chwilę dusimy,
• wsypujemy ryż i posiekany szczypior, chwilę podgrzewamy mieszając,
• na talerz wykładamy naleśnik, nakładamy porcję farszu i składamy naleśnik na pół
Chupnięta
wedith1