Sposób przygotowania:
Pasztet z ciecierzycy i cukinii
Ziarna ciecierzycy zalać zimną wodą i odstawić na kilka godzin. Następnie ugotować do miękkości, ostudzić, odlać nadmiar wody. Zblendować.
Cukinie umyć, odrzucić pestki i zetrzeć na tarce jarzynowej. Dodać sól, wymieszać i odstawić na pół godziny. Odlać nadmiar wody najpierw na sitku, a nastepnie dobrze wycisnąć w dłoniach. Zmieszać wszystkie skadniki, przełożyć do formy.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 80 minut.
Cukinie umyć, odrzucić pestki i zetrzeć na tarce jarzynowej. Dodać sól, wymieszać i odstawić na pół godziny. Odlać nadmiar wody najpierw na sitku, a nastepnie dobrze wycisnąć w dłoniach. Zmieszać wszystkie skadniki, przełożyć do formy.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 80 minut.