Sposób przygotowania:
Naleśniki z rukolą
Naleśniki: Jajko umyć i rozbić, dodać mleko i mąkę, posolić i dodać pieprzu. Wlać olej. Kręcić mikserem aż do uzyskania jednolitej masy. Smażyć na patelni do naleśników.
Sos: Serek topiony rozpuścić w ciepłym mleku, doprawić ulubionymi ziołami, np. majerankiem. Sos ma być aksamitny i dość gęsty.
Rukolę umyć, porwać na drobne kawałki. Naleśnik posmarować sosem i posypać rukolą. Następnie zawinąć. Gotowe!
Sos: Serek topiony rozpuścić w ciepłym mleku, doprawić ulubionymi ziołami, np. majerankiem. Sos ma być aksamitny i dość gęsty.
Rukolę umyć, porwać na drobne kawałki. Naleśnik posmarować sosem i posypać rukolą. Następnie zawinąć. Gotowe!