Sposób przygotowania:
Naleśniki z rukoli z dynią i suszonymi pomidorami
Do rozgrzanego na 160c piekarnika wstawiamy dynie na 30 min.Przygotowujemy ciasto: mleko,jajko,sól i roztopione masło łączymy i blendujemy razem z rukolą aż osiągniemy ładny zielony kolor. Teraz dodajemy stopniowo mąkę aż uzyskamy gęste cisto. Smażymy małe naleśniczki (3 na porcję) po czym prażymy pestki dyni jako dodatek do dania. Przygotowujemy sos: smażymy koncentrat z przyprawami i rozcieńczamy odrobiną wody na koniec dodajemy masło.Kroimy bardzo drobno suszone pomidory. Wydrążamy z dyni gniazdo nasienne i wyrzucamy. Teraz wystarczy widelcem wyrobić farsz wraz z suszonymi pomidorami, olejem z nich i octem jabłkowym, na koniec dodajemy pieprz do smaku.Formujemy naleśniki po 3 na porcje i układamy na kleksie z ostrego sosu, dekorujemy pestkami dyni i chilli.