Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Naleśniki z pieczarkami i rukolą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tradycyjne naleśniki z pieczarkami urozmaicone dodatkiem rukoli

Naleśniki z pieczarkami i rukolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z pieczarkami i rukolą

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z pieczarkami i rukolą
Jajka wbijamy do miski, dodajemy mleko, mąkę i szczyptę soli i całość miksujemy. Na koniec dodajemy olej. Z ciasta smażymy na suchej, gorącej patelni cienkie naleśniki. Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju doprawiając do smaku solą i pieprzem. Jak cebulka się zeszkli to na patelnię dorzucamy umytą, osuszoną, posiekaną rukolę. Całość mieszamy i zaraz zdejmujemy z ognia. Na każdy z naleśników nakładamy trochę farszu, zawijamy naleśniki i układamy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Smażymy z obu stron na złoty kolor i podajemy ciepłe.
Naleśniki z pieczarkami i rukolą
Pieczarki i cebulę smażymy i pod sam koniec dodajemy rukolę
Naleśniki z pieczarkami i rukolą
Na każdy naleśnik nakładamy trochę farszu i zawijamy naleśniki
Naleśniki z pieczarkami i rukolą
Naleśniki podsmażamy na odrobinie oleju, na złoty kolor
Naleśniki z pieczarkami i rukolą
Naleśniki z pieczarkami i rukolą najsmaczniejsze są na ciepło