Sposób przygotowania:
Domowy makaron pappardelle ze szpinakiem
Z jajek,wody,soli i mąki zagnieć elastyczne ciasto makaronowe (nie powinno być zbyt klejące). Gotowe ciasto zawiń w folię spożywczą i odstaw na kilka minut do odpoczęcia, po czym
podziel ciasto na 4 części i każdą z nich cienko rozwałkuj. Z każdego rozwałkowanego placka wycinaj radełkiem wstęgi o szerokości ok. 1 - 1,5cm. Tak powstały makaron rzucaj na wrzącą osoloną wodę i gotuj aż do wypłynięcia. Podawaj ze szpinakiem wcześniej podsmażonym na maśle z czosnkiem, i prażonymi ziarnami.
podziel ciasto na 4 części i każdą z nich cienko rozwałkuj. Z każdego rozwałkowanego placka wycinaj radełkiem wstęgi o szerokości ok. 1 - 1,5cm. Tak powstały makaron rzucaj na wrzącą osoloną wodę i gotuj aż do wypłynięcia. Podawaj ze szpinakiem wcześniej podsmażonym na maśle z czosnkiem, i prażonymi ziarnami.