kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Grzanki z pastą z bobu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta ma delikatnie czosnkowy smak, który świetnie komponuje się z ostrą papryką i wyrazistym bobem. Odrobina masła dodaje delikatności. W zestawieniu z chrupiącymi grzankami stanowi idealne letnie śniadanie.

Grzanki z pastą z bobu

Składniki:

Grzanki z pastą z bobu

podstawowe

Sposób przygotowania:

Grzanki z pastą z bobu
Bób ugotować we wrzątku z solą i łyżeczką cukru przez 5-6 minut. Ostudzić, obrać i rozdrobnić widelcem. Czosnek rozetrzeć, razem z sokiem z cytryny i roztopionym masłem dodać do bobu Całość doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem i wymieszać.

Pieczywo podpiec w tosterze lub piekarniku, nałożyć pastę z bobu i posypać płatkami ostrej papryki.