Sposób przygotowania:
Zupa z zielonych warzyw
W garnku rozgrzewamy olej, cebulę siekamy i przesmażamy razem z posiekanym w plasterki czosnkiem.
Kalafior i brokuły dzielimy na różyczki. Cukinie i gruszkę kroimy w dużą kostkę.
Przygotowane warzywa dokładamy do cebulki i przesmażamy 2-3 minuty. Podlewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem aż warzywa będą ugotowane al dente.
Dodajemy szpinak i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Serwujemy posypane świeżą bazylią.
.
Kalafior i brokuły dzielimy na różyczki. Cukinie i gruszkę kroimy w dużą kostkę.
Przygotowane warzywa dokładamy do cebulki i przesmażamy 2-3 minuty. Podlewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem aż warzywa będą ugotowane al dente.
Dodajemy szpinak i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Serwujemy posypane świeżą bazylią.
.