kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Zupa z zielonych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Brokuły, kalafior, szpinak, cukinia, gruszka czego nie ma w tej zupie? Bardzo smaczne połączenie smaków!

Zupa z zielonych warzyw

Składniki:

Zupa z zielonych warzyw

podstawowe

Sposób przygotowania:

Zupa z zielonych warzyw
W garnku rozgrzewamy olej, cebulę siekamy i przesmażamy razem z posiekanym w plasterki czosnkiem.

Kalafior i brokuły dzielimy na różyczki. Cukinie i gruszkę kroimy w dużą kostkę.

Przygotowane warzywa dokładamy do cebulki i przesmażamy 2-3 minuty. Podlewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem aż warzywa będą ugotowane al dente.

Dodajemy szpinak i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Serwujemy posypane świeżą bazylią.

.