Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Placuszki wielowarzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i chrupiące placuszki na bazie warzyw, idealne na bezmięsny, piątkowy obiad lub kolację na gorąco.

Placuszki wielowarzywne

Składniki:

Placuszki wielowarzywne

 

Sposób przygotowania:

Placuszki wielowarzywne

Przygotowanie warzyw

Placuszki wielowarzywne
Starte i pokrojone warzywa potrzebne do placuszków

Ziemniaki, marchew i buraki zetrzeć na dużych oczkach. Pietruszkę drobno posiekać, pora pokroić w półplasterki.

Przygotowanie masy

Placuszki wielowarzywne
Masa na placuszki przed usmażeniem na patelni

Wbić jajka, dodać mąkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać całość.

Smażenie placuszków

Placuszki wielowarzywne
Placuszki wielowarzywne w trakcie smażenia

Placuszki nakładać łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem i spłaszczać. Smażyć po 3 minuty z każdej strony. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego!