2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Naleśniki z serkiem i musem jeżynowo-malinowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszne i delikatne naleśniki z nutą kokosową, słodkim serkiem i słodko-kwaśnym musem malinowo jeżynowym, doskonałe na drugie śniadanie podwieczorek czy kolację.

Naleśniki z serkiem i musem jeżynowo-malinowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z serkiem i musem jeżynowo-malinowym

 

  • Ciasto:
  • 3 jajka
  • 400 ml mleka
  • 100 ml wody mineralnej gazowanej
  • 15 dag mąki pszennej
  • 4 łyżki mąki kokosowej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka oleju
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

 

 

  • Nadzienie:
  • 300 g serka kremowego
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 2 łyżki cukru
  • 16 g cukru waniliowego

 

 

  • Mus owocowy:
  • 150 g malin świeżych lub mrożonych
  • 80 g jeżyn mogą być mrożone
  • 3 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serkiem i musem jeżynowo-malinowym
Ciasto: W misce roztrzepać jajka z cukrem i szczypta soli na puszysta pianę, wlać mleko oraz wodę i olej powoli miksując wsypywać mąki aż do połączenia, wymieszać na jednolite gładkie ciasto. Odstawić na 20 minut aby odpoczęło. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju partiami wlewać ciasto i smażyć rumiane naleśniki. Nadzienie: Serek utrzeć ze śmietaną i cukrami.Smarować każdy naleśnik, zawijać w rulony układać na talerzu. Mus: Maliny łączymy z jeżynami podgrzewamy w rondelku z cukrem mieszamy do rozpuszczenia i gotujemy około 5-7 minut aż owoce się rozpadną, studzimy.Gotowym zimnym musem, polewamy usmażone naleśniki.Dekorujemy malinami.Podajemy.
Naleśniki z serkiem i musem jeżynowo-malinowym
jajka ucieramy na puszysto z cukrem olejem i szczyptą soli
Naleśniki z serkiem i musem jeżynowo-malinowym
dodajemy mąkę pszenną i kokosową miksujemy z mlekiem
Naleśniki z serkiem i musem jeżynowo-malinowym
smażymy cienkie placki na rozgrzanej patelni
Naleśniki z serkiem i musem jeżynowo-malinowym
nadziewamy serkiem zawijamy robimy mus polewamy i podajemy