Sposób przygotowania:
Naleśniki z serkiem waniliowym.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, cukier i mleko. Miksujemy na jednolite ciasto w międzyczasie dolewając wodę gazowaną. Wówczas super napowietrza nam ciasto i naleśniki po usmażeniu są pulchne. Rozgrzewamy malutką ilość oleju na patelni. Na gorący wlewamy małe porcje ciasta i smażymy nalesniki. Mają być usmażone i zrumienione z obu stron. Usmażone naleśniki ściągamy na talerz do ostygnięcia. Ostygnięte naleśniki smarujemy po jednej stronie serkiem waniliowym i składamy. Dla mojej córci posmarowane naleśniki zwijam w rulonik, jest to dla dzieci łatwiejszy naleśnik do trzymania w rączce. Naleśniki można jeszcze chwilkę przesmażyć na patelni i podać polane śmietaną i posypane cukrem pudrem.