e-jola1

e-jola1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Naleśniki z szynką i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zapiekane naleśniki z szynką, pomidorem i mozzarellą

Naleśniki z szynką i mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z szynką i mozzarellą

 

 

  • 3 plasterki szynki
  • 1 duży pomidor
  • 1 kulka mozzarelli
  • pół pęczka szczypiorku
  • kilka listków bazylii
  • przyprawa do mozzarelli
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Naleśniki z szynką i mozzarellą
Z mąki, mleka, jajek, oleju i soli rozmieszać ciasto, odstawić na ok. 20 min. Usmażyć naleśniki bez tłuszczu (z podanych składników wychodzi ok. 6 naleśników o śr. 20 cm). Mozzarellę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szynkę i pomidora pokroić. Szczypiorek posiekać. Na połowie naleśnika ułożyć kolejno: mozzarellę, szynkę, pomidora, szczypiorek i bazylię. Wszystko posypać przyprawą i pieprzem. Złożyć naleśnik na pół. Wierzch posypać mozzarellą. Ułożyć na blaszce i zapiekać w piekarniku w temp. 180°C, aż ser się roztopi. Smacznego!
Naleśniki z szynką i mozzarellą
pomidorem i mozzarellą
Naleśniki z szynką i mozzarellą
Z mąki
Naleśniki z szynką i mozzarellą
mleka
Naleśniki z szynką i mozzarellą
jajek