Sposób przygotowania:
Naleśniki z twarogiem
Ser rozgnieść, dodać śmietanę, cukier waniliowy, sól, wymieszać. Mleko wymieszać z wodą. Całe jajka starannie ubić, dodając po trochu mąki i mleka z wodą, na koniec dodać szczyptę soli.
Łyżką wazową nabierać, nalewać na rozgrzaną patelnię. Gdy ciasto zetnie się, obrócić na drugą stronę.
Z resztki ciasta możemy upiec ażukową dekorację. Na usmażone naleśniki nakładać równo nadzienie.
Zwijać dowolnie w rulon, kopertkę, chusteczkę. Gotowe na talerzu posypujemy cynamonem.
Łyżką wazową nabierać, nalewać na rozgrzaną patelnię. Gdy ciasto zetnie się, obrócić na drugą stronę.
Z resztki ciasta możemy upiec ażukową dekorację. Na usmażone naleśniki nakładać równo nadzienie.
Zwijać dowolnie w rulon, kopertkę, chusteczkę. Gotowe na talerzu posypujemy cynamonem.
slodkokwasnakuchnia1