Sposób przygotowania:
Naleśniki z twarożkiem z chia i rabarbarem
Jajko lekko ubijamy, a następnie dodajemy śmietankę, wodę i mąkę, miksujemy na niskich obrotach do połączenia składników. Gotowe ciasto odstawiamy na 15 minut, po czym smażymy na niewielkiej ilości oleju z obu stron.
Twaróg mieszamy dokładnie ze śmietanką, dodajemy nasiona chia i cukier puder do smaku, ponownie mieszamy.
Rabarbar myjemy i kroimy na kawałki. Cukier z wodą umieszczamy w rondlu i podgrzewamy do czasu, aż nabierze lekko złotego koloru.
Wtedy wrzucamy rabarbar i podgrzewamy całość do rozpuszczenia karmelu (nadmiar płynu odlewamy).
Naleśniki smarujemy grubą warstwą twarogu i na nim układamy kawałki karmelizowanego rabarbaru.
Zwijamy lub składamy wedle uznania.
Twaróg mieszamy dokładnie ze śmietanką, dodajemy nasiona chia i cukier puder do smaku, ponownie mieszamy.
Rabarbar myjemy i kroimy na kawałki. Cukier z wodą umieszczamy w rondlu i podgrzewamy do czasu, aż nabierze lekko złotego koloru.
Wtedy wrzucamy rabarbar i podgrzewamy całość do rozpuszczenia karmelu (nadmiar płynu odlewamy).
Naleśniki smarujemy grubą warstwą twarogu i na nim układamy kawałki karmelizowanego rabarbaru.
Zwijamy lub składamy wedle uznania.