jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Dyniowo- razowe naleśniki z twarożkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 14

To pyszne, razowe naleśniki z dyniowym akcentem. Jako, że dynia lubi czekoladę, nie mogło jej tu zabraknąć:). Takie wykończenie idealnie komponuje się kolorystycznie i smakowo z całością.

Dyniowo- razowe naleśniki z twarożkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dyniowo- razowe naleśniki z twarożkiem

CIASTO

DODATKOWO:

  • olej do smażenia,
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady do podania

NADZIENIE

  • 500 g sera (u mnie z wiaderka),
  • 1 cukier waniliowy,
  • Cukier puder do smaku,
  • 1 duże żółtko.
  • ok 3 łyżki mleka,

Sposób przygotowania:

Dyniowo- razowe naleśniki z twarożkiem

ETAP 1

Dyniowo- razowe naleśniki z twarożkiem
Składniki ciasta umieszczamy w misce

CIASTO: Do miski z mlekiem wsypujemy sypkie składniki oraz dodajemy jajka i dynię.

ETAP 2

Dyniowo- razowe naleśniki z twarożkiem
Przygotowane składniki miksujemy

Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy.

ETAP 3

Dyniowo- razowe naleśniki z twarożkiem
Kolejno smażymy naleśniki

Gotowe ciasto wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię. Smażymy kolejno naleśniki z dwóch stron do zrumienienia.

ETAP 4

Dyniowo- razowe naleśniki z twarożkiem
Składniki sera miksujemy dokładnie

NADZIENIE;Ser przekładamy do malaksera. Dodajemy do niego cukier waniliowy, mleko oraz żółtko. Całość miksujemy słodząc do smaku (około 1-2 łyżki).

ETAP 5

Dyniowo- razowe naleśniki z twarożkiem
Naleśniki przekładamy serem

Gotowe naleśniki przekładamy przygotowanym twarożkiem i składamy w trójkąty. Naleśnikowe trójkąty procujemy na talerze. Przed podaniem polewamy rozpuszczoną czekoladą.