cabler

cabler

Kucharz
[Przepisów: 16]

Naleśniki z zielono-żółtym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Puchate naleśniki na mleku z zielono-żółtym nadzieniem

Naleśniki z zielono-żółtym nadzieniem

Składniki:

Naleśniki z zielono-żółtym nadzieniem

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z zielono-żółtym nadzieniem
2 szklanki mąki mieszamy ze szklanką mleka i szklanką wody mineralnej, 2 jajkami i proszkiem do pieczenia (ok 1/3-1/2 łyżeczki). Mieszamy na jednolitą płynną masę. Smażymy delikatnie naleśniki. Zdejmujemy z patelni. Na środku naleśnika układamy kawałki obgotowanego brokuła i paski sera żółtego (tak aby były na całej długości naleśnika). Zawijamy naleśnik w rulon. Dopiekamy naleśniki z nadzieniem z dwóch stron. Uwagi - aby się nie rozwijały można użyć wykałaczek.