edyta337

edyta337

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Naleśniki ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta. Prosty przepis na smaczny obiad, lunch do pracy przez cały rok. Doskonale sprawdzą się również na śniadanie.

Naleśniki ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki ze szpinakiem

 

  • 1. 8 sztuk usmażonych naleśników
  • 2. Opakowanie szpinaku mrożonego
  • 3. ½ opakowania sera feta
  • 4. 2 cebule
  • 5. 3 ząbki czosnku
  • 6. Olej do smażenia
  • 7. Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze szpinakiem
1. Smażymy naleśniki.

2. Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę.

3. Dodajemy mrożony szpinak.

4. Dodajemy ser feta do rozmrożonego szpinaku i smażymy mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

5. Pod koniec dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz ewentualnie sól i pieprz.

6. Na naleśnika nakładamy farsz ze szpinaku i zawijamy w rulon.

7. Możemy podawać z sosem czosnkowym.
Naleśniki ze szpinakiem
Gotowe ciasto na naleśniki gotowe do smażenia na patelni
Naleśniki ze szpinakiem
Usmażone naleśniki gotowe do nadziewania farszem szpinakowym
Naleśniki ze szpinakiem
Pokrojona cebula i mrożony szpinak na farsz do naleśników
Naleśniki ze szpinakiem
Gotowy sos szpinakowy z serem feta, czosnkiem i cebulą