WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1138]

Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem to pyszne danie bezmięsne dobre na post jak i na cały rok. Najlepiej smakują zapieczone lub obsmażone na patelni.

Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem

naleśniki

farsz

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem

ETAP 1:

Szpinak zamrożony przełożyć na dużą patelnię i podgrzewać na małym ogniu aż do całkowitego rozmrożenia.

Potem smażyć jeszcze kilkanaście minut aż cała woda odparuje. Na koniec szpinak doprawić czosnkiem granulowanym (można użyć 1-2 ząbków czosnku świeżego), solą i pieprzem. Szpinak odstawić do przestygnięcia.

Składniki na ciasto naleśnikowe wrzucić do miski i zmiksować na jednolitą masę. Naleśniki smażyć na patelni naleśnikowej na odrobinie oleju.

Ser zetrzeć na tarce. Każdy naleśnik smarować ok. 2 łyżkami szpinaku, posypywać serem i zwijać w rulon. Przed podaniem naleśniki zapiec w piekarniku lub obsmażyć na patelni.

Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem
Naleśniki wytrawne ze szpinakiem i żółtym serem
Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem
Naleśniki wytrawne ze szpinakiem i żółtym serem
Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem
Naleśniki wytrawne ze szpinakiem i żółtym serem