Sposób przygotowania:
Naleśniki ze szpinakiem i żółtym seremETAP 1:
Szpinak zamrożony przełożyć na dużą patelnię i podgrzewać na małym ogniu aż do całkowitego rozmrożenia.
Potem smażyć jeszcze kilkanaście minut aż cała woda odparuje. Na koniec szpinak doprawić czosnkiem granulowanym (można użyć 1-2 ząbków czosnku świeżego), solą i pieprzem. Szpinak odstawić do przestygnięcia.
Składniki na ciasto naleśnikowe wrzucić do miski i zmiksować na jednolitą masę. Naleśniki smażyć na patelni naleśnikowej na odrobinie oleju.
Ser zetrzeć na tarce. Każdy naleśnik smarować ok. 2 łyżkami szpinaku, posypywać serem i zwijać w rulon. Przed podaniem naleśniki zapiec w piekarniku lub obsmażyć na patelni.
![Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-ze-szpinakiem-i-zoltym-serem-496952.jpg)
![Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-ze-szpinakiem-i-zoltym-serem-496953.jpg)
![Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-ze-szpinakiem-i-zoltym-serem-496955.jpg)