szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Naleśniki ze szpinakiem i parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jeśli ktoś ma ochotę na naleśniki na wytrawnie to polecam to danie. Jest mało pracochłonne i bardzo smaczne.

Naleśniki ze szpinakiem i parówkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki ze szpinakiem i parówkami

 

 

  • 1 opakowanie rozdrobionego szpinaku
  • 20 dag. wędzonego boczku
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • ½ łyżeczki wegety
  • Sól, pieprz do smaku

 

  • 8 parówek
  • 8 plasterków sera

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze szpinakiem i parówkami
Wędzony boczek kroimy na kawałki i smażymy. Dodajemy do niego szpinak, granulowany czosnek, wegetę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przesmażany razem aż szpinak zgęstnieje, ok. 10 minut. Składniki na ciasto łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Smażymy naleśniki. Na każdy naleśnik nakładamy szpinak, na nim kładziemy parówkę i zwijamy w rulonik. Zwinięte naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy plastrami sera. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku ok. 20 minut aż ser się rozpuści.
Naleśniki ze szpinakiem i parówkami
Szpinak przesmażony z boczkiem i czosnkiem
Naleśniki ze szpinakiem i parówkami
Usmażone naleśniki przed nałożeniem składników
Naleśniki ze szpinakiem i parówkami
Zwinięte naleśniki w naczyniu żaroodpornym
Naleśniki ze szpinakiem i parówkami
Naleśniki po wyjęciu z piekarnika z roztopionym serem