magi18

magi18

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Chipsy z jarmużu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwy przepis, a zarazem zdrowy. Dla kogoś, kto uwielbia chipsy (jak ja) ten przepis jest wybawieniem. Chipsy z jarmużu są zdrowszą i równie chrupiącą wersją chipsów znalezionych na sklepowych półkach.

Chipsy z jarmużu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chipsy z jarmużu

 

Sposób przygotowania:

Chipsy z jarmużu
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.

Umyj i oczyść jarmuż. Odetnij łodygi małym nożykiem. Porwij liście w małe kawałki - w sam raz na jeden gryz. Ułóż jarmuż na papierze do pieczenia i lekko rozpyl na nim olej bądź oliwę. Posyp chipsy solą.

Piecz 10-15 minut, potrząsając blachą co parę minut, żeby chipsy się upiekły.
Chipsy z jarmużu
Pyszne, upieczone, chrupiące chipsy z jarmużu.