Sposób przygotowania:
Naleśniki ze szpinakiem
1. Smażymy naleśniki.
2. Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę.
3. Dodajemy mrożony szpinak.
4. Dodajemy ser feta do rozmrożonego szpinaku i smażymy mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
5. Pod koniec dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz ewentualnie sól i pieprz.
6. Na naleśnika nakładamy farsz ze szpinaku i zawijamy w rulon.
7. Możemy podawać z sosem czosnkowym.
2. Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę.
3. Dodajemy mrożony szpinak.
4. Dodajemy ser feta do rozmrożonego szpinaku i smażymy mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
5. Pod koniec dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz ewentualnie sól i pieprz.
6. Na naleśnika nakładamy farsz ze szpinaku i zawijamy w rulon.
7. Możemy podawać z sosem czosnkowym.