Sposób przygotowania:
Naleśniki ze szpinakiem 3.
jajka mleko proszek do pieczenia oraz olej miksujemy na jednolita masę nie za gęstą jeśli wyjdzie gęsta dolewamy troszkę mleka .Ciasto wlewamy na rozgrzana patelnie i pieczemy z obu stron na rumiany kolor. Szpinak odmrozić, wrzucić na patelnię. Dodać odrobinę oleju dusić na ogniu, aż woda odparuje. Wbić jajka, wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Do ostudzonej masy dodać 2 sosy czosnkowe czosnkowo ziołowe , doprawić solą i pieprzem. Smarować naleśniki farszem szpinak-owym, zawijać ja robię jak na krokiety czyli boki do środka i zawijam. Przygotować sos czosnkowy. zetrzeć czosnek, dodać majonez i jogurt, doprawić, dokładnie wymieszać. Naleśniki podawać polane sosem czosnkowym.