Sposób przygotowania:
Naleśnikowa niespodzianka
Ser żółty zetrzeć na tarce, pomidora i szynkę pokroić w kostkę, natkę pietruszki poszatkować. W niewielkim naczyniu zmiksować jajka, mąkę i mleko, na koniec dodać pokrojone i starte wcześniej składniki i wymieszać łyżką. Przyprawić. Wylewać po trochu na rozgrzaną patelnię i smażyć delikatnie z obu stron. Usmażone naleśniki z jednej strony przełożyć dżemem i złożyć na pół. Smacznego.
zbysiowa
Alex_M
gosia47-47
ja smaruję naleśniki w środku zawsze dżemem lub powidłami, u nas zawsze smakuje bardziej wersja na słodko :D proszę spróbować, też są pyszne :D
Alex_M
ja też tak smaruję, ale same lub z owocami, a nie z szynką w środku ;)
gosia47-47
Aha, no ale jakby szynki nie było to by był zwykły przepis na naleśniki z dodatkami a tak to z innymi jest :) szczerze przyznam, że było dobre :) a trzeba eksperymentować :) po to jest kuchnia, nieraz coś wydaje się dziwnym połączeniem, ale smacznym i te naleśniki były smaczne :P
Nina W.