Sposób przygotowania:
Nalesnikowa wariacja
Skladniki na ciasto nalesnikowe wymieszac razem. Usmazyc nalesniki na niewielkiej ilosci oleju, na rozgrzanej patelni. Lekko ostudzic. Nim nalesniki lekko wystygna banany obrac ze skory i pokroic w plasterki, przygotowac dzem z czarnej porzeczki i maslo orzechowe. Wystudzone nalesniki przekladac pojedynczo na plaski, duzy talerz. Na kazdy z nich kolejno ulozyc pasterki bananow, przykryc drugim nalesnikiem, nastepnie wartwe masla orzechowego, kolejna wartswe pokrywamy dzemem i tak ciagle, do czasu, az skoncza sie nam nalesniki:). Gorna warstwe maja stanowic banany. Gotowego nalesnikowego przekladanca ozdobic z wierzchu bita smietana, posypac starta czekolada lub ozdobic owocami swiezymi. Przekroic na mniejsze czesci, tak, by ladnie bylo widac wewnetrzne warstwy. Potem pozostaje juz tylko zajadac. SMACZNEGO!
IwonaF
kinga
luna
A.B.
Anula
Mirka227
5!
Natala1210