jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Naleśnikowe rurki buraczane nadziewane bryndzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Naleśnikowe rurki buraczane nadziewane bryndzą są bardzo dekoracyjne na stole a zarazem bardzo smacznym daniem. Polecam na obiad lub kolację.

Naleśnikowe rurki buraczane nadziewane bryndzą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśnikowe rurki buraczane nadziewane bryndzą

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśnikowe rurki buraczane nadziewane bryndzą
Obieramy i ścieramy czerwonego buraka na drobnych oczkach (jak na placki). Dodajemy serwatkę, jajo, szczyptę soli. Dodając mąkę partiami przygotowujemy gładkie ciasto naleśnikowe. Smażymy naleśniki. Mieszamy twarożek razem z bryndzą na gładką masę. Odkrawamy brzegi naleśników. Pozostałe kwadraty smarujemy kremem z bryndzy i zwijamy w rurki. Ze ścinków zwijamy różyczki. Układamy rurki oraz różyczki na talerzach. Na 4 listkach sałaty układamy na talerzach porcje kremu z bryndzą.Posypujemy je pieprzem świeżo zmielonym. Dekorujemy pozostałymi listkami sałaty.
Naleśnikowe rurki buraczane nadziewane bryndzą
Obieramy i ścieramy czerwonego buraka na drobnych oczkach (jak na placki). Dodajemy serwatkę, jajo, szczyptę soli.
Naleśnikowe rurki buraczane nadziewane bryndzą
Dodając mąkę partiami przygotowujemy gładkie ciasto naleśnikowe. Smażymy naleśniki.
Naleśnikowe rurki buraczane nadziewane bryndzą
Mieszamy twarożek razem z bryndzą na gładką masę.