Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Buraczkowe naleśniki z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Wspaniale wyglądają i smakują. Warto je przygotować.

Buraczkowe naleśniki z grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraczkowe naleśniki z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Buraczkowe naleśniki z grzybami
Mleko wymieszaj z sokiem z buraka. Dodaj jajko, sól oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj ciasto. Na rozgrzanym oleju usmaż rumiane naleśniki. Grzyby oczyść i opłucz. Pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę drobno posiekaj. Grzyby z cebulą smaż na małym ogniu na maśle. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na naleśnik nałóż porcję farszu grzybowego. Zwiń w rulon i ułóż na talerzu.
Buraczkowe naleśniki z grzybami
Mleko wymieszaj z sokiem z buraka. Dodaj jajko, sól oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj ciasto.
Buraczkowe naleśniki z grzybami
Na rozgrzanym oleju usmaż rumiane naleśniki.
Buraczkowe naleśniki z grzybami
Grzyby oczyść i opłucz. Pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę drobno posiekaj. Grzyby z cebulą smaż na małym ogniu na maśle. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Buraczkowe naleśniki z grzybami
Na naleśnik nałóż porcję farszu grzybowego. Zwiń w rulon i ułóż na talerzu.