Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Naleśnikowy makaron

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo szybki w przygotowaniu, super smaczny makaron

Naleśnikowy makaron Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśnikowy makaron

 

Sposób przygotowania:

Naleśnikowy makaron
Do miski wlewamy mleko, wybijamy jajko, solimy, mieszamy. Dodajemy mąkę kukurydzianą i trochę wody. Mieszamy dokładnie, aż powstanie ciasto naleśnikowe, ewentualnie dolewając wody, jeśli jest zbyt gęste. Rozgrzaną patelnię smarujemy oliwą i smażymy naleśniki. Usmażone placki zwijamy w rulon i tniemy na grubość ok 1 cm. Tak przygotowany "makaron" podajemy z dowolnymi dodatkami. Ja przesmażam go lekko na patelni i podaję z sosem bolonese.
Naleśnikowy makaron
Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe
Naleśnikowy makaron
Na rozgrzaną patelnię wylewamy cienką warstwę ciasta i smażymy naleśniki
Naleśnikowy makaron
Każdy naleśnik składamy w rulon i kroimy na grubość ok 1 cm
Naleśnikowy makaron
Po pokrojeniu naleśników powstaje przepyszny makaron gotowy do podania

Tagi:

jajko jajka