Sposób przygotowania:
Naleśnikowy przekładaniec.
Naleśniki: Maslo stopic i wystudzic.Make zmiksowac z zoltkami , mlekiem, woda mineralna,cukrem wanilowym,i wystudzonym maslem.Bialka ubic na sztywna piane i wymieszac bardzo delikatnie z ciastem.Odstawic na 30 min.Porcje ciasta wlewac na rozgrzana patelnie posmarowana olejem , usmazyc z obu stron. Mus: Borowki oplukac na sicie.Okolo 15dag odlozyc , reszte zmiksowac z sokiem pomaranczowym.Mus podgrzac rozpuscic w nim galaretke, odlozyc do stezenia. Krem: Zoltka utrzec z cukrem pudrem , zmiksowac z przesiana maka i mlekiem.Ucierac na parze az zgestnieje.Wystudzic ,zmiksowac z maslem. W tortownicy ukladac kolejno :nalesnik,krem,nalesnik, mus owocowy.Ostatnia warstwa ma byc mus.Wierzch ozdobic owocami , wstawic do lodowki. Smacznego.
Sarenka
msewka
wio
justynak223
katra3
Do ulubionych;)