shimetsu

shimetsu

Szef Kuchni
[Przepisów: 47]

Napoleonki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Napoleonki bez pieczenia.

Napoleonki

Składniki:

Napoleonki

 

  • 5 szklanek mleka
  • budyń śmietankowy
  • 4 żółtka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • kostka masła
  • cukier lub olejek wanilinowy
  • 2 paczki dużych niezbyt słonych krakersów
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Napoleonki
4 szklanki mleka zagotować z cukrem, wanilią i masłem. Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami. Wlać to do gotującego się mleka i mieszać aż zgęstnieje. Krakersy położyć na blasze, przykryć gorącym kremem i resztą krakersów. Na koniec można posypać cukrem pudrem.